Wat was de eerste Bassie en Adriaan?

Wat was de eerste Bassie en Adriaan?

Op 10 januari 1978 werd een start gemaakt met de televisieserie Bassie & Adriaan: De Plaaggeest bij de TROS. In de periode 1980-1982 had het duo in samenwerking met Van den Ende een eigen circus genaamd (TROS) Circus Bassie en Adriaan waarmee het duo door Nederland en België toerde.

Wie speelde de baron bij Bassie en Adriaan?

Paul van Gorcum, die in de series de rol van de Baron speelde, was samen met enkele andere acteurs naar de rechter gestapt.

Waar woont Adriaan van Toor?

Bassie in Vlaardingen Zijn broer Bas van Toor woont nog altijd in Vlaardingen. Maar voor Aad geldt dat niet: hij is namelijk al 27 jaar aan het genieten van de Spaanse zon. Om precies te zijn in Benalmádena, helemaal in het zuiden van Spanje, vlakbij Malaga. Hij heeft hier een mooi huis met uitzicht op zee.

Wat deden Bassie en Adriaan vroeger?

Bas werkte toen nog bij een drankhandel en Adriaan was piccolo in een hotel. Ze namen in 1959 ontslag en gingen met een reizend kermistheater mee. Daar maakten ze soms 10 optredens per dag en deden daardoor veel ervaring op. Na een jaar hard werken in het kermistheater hadden ze twee goede nummers.

Wie is B2 van Bassie en Adriaan?

Hendrikus Wilhelmus Marie (Harry) Dikmans, op 15 mei 1927 in Rotterdam geboren, werkte als sneltekenaar, variété-artiest en acteur. Hij werd bij het grote publiek bekend als de dove boef B2 in de televisieseries van Bassie en Adriaan.

Wie speelt de Baron?

Aad van ToorDe Baron / Gespeeld door

Wie speelde Adriaan?

De Baron kwam voor het eerst voor in de hoorspelen van Bassie en Adriaan. Zijn stem werd hier ingesproken door Aad van Toor, die eveneens Adriaan speelde. In de hoorspelen laat de Baron zich vergezellen door zijn handlangers Ping Poen de Chinese boef en Vlugge Japie de slotenkraker.

Heeft Adriaan kinderen?

Aad van Toor trouwde voor het eerst in de jaren zestig en kreeg met zijn vrouw Janet (Sjaan) twee zonen. Van 1968 tot 1980 was zij onderdeel van The Four Crocksons. In Het geheim van de sleutel is zij meerdere malen te zien. Ook in De plaaggeest is zij te zien als koffiejuffrouw.

Wie is er overleden Bassie of Adriaan?

In Bassie en Adriaan vertolkte Rienstra de rol van adjudant Van der Steen. Zanger en acteur Dick Rienstra is op tachtigjarige leeftijd overleden, meldt zijn familie maandag.

Wat is er met Bassie?

In 2018 stopte hij definitief met zijn alter ego clown Bassie, omdat zijn fysieke gesteldheid het niet meer toeliet. Hij had net een lange periode van revalidatie achter de rug. Op zijn 86e verjaardag kreeg hij een defilé voor zijn oude huis van mensen die hem feliciteerden bij een draaiorgel.

Wat voor ziekte heeft Bassie?

In 2016 zeiden artsen dat hij leed aan het Guillain-Barré syndroom, een aandoening van de zenuwen. Dochter Liesbeth geloofde daar niet in. ‘Ik wilde dat de artsen hem op een vitamine B12-tekort testten,’ vertelde Liesbeth eerder aan Story. ‘Alles wat ik had opgezocht, kwam overeen.

Wie speelde Bassie nog meer?

Vlugge Japie zal je misschien bekender voorkomen en zoals je wellicht weet, wordt deze gespeeld door Bas van Toor. Dit is ook de persoon achter het personage Bassie, de clown. Hij had ook een aantal kenmerkende eigenschappen in de serie.